Pressemelding: Frydenbø Boats AS kjøper Mirage Boats i polske Augustów

Frydenbø Marine satser videre og rigger seg for økende etterspørsel etter båtene Nordkapp og Sting. Frydenbø Boats AS blir nå hovedeier i den polske båtfabrikken Mirage Boats, hvor Frydenbøs egne merkevarer produseres.

De siste årene har båtsalget vært svært godt og Frydenbø Boats AS har tatt en enda sterkere posisjon i det Skandinaviske båtmarkedet. 

- Vi merker den høye etterspørselen etter båtene våre i markedet og må sikre at vi kan møte denne økende etterspørselen. Kjøpet av Mirage er med på å sikre den kapasiteten, sier Trond Underhaug, medeier og konstituert administrerende direktør i Frydenbø Marine.

Samarbeidet med produksjonsselskapet Mirage Boats startet i 1999, da gjennom Nordkapp Boats AS. Frydenbø kjøpte Nordkapp Boats i 2019 og fusjonerte senere selskapene i et felles eierselskap, Frydenbø Marine, hvor eierne Ronny Antonsen og Brødrene Underhaug AS ble med videre.

- Mirage har produsert og distribuert båter til det nordiske markedet i mange år, og vi er nå glade for å ha kommet til enighet om en løsning som gir fabrikken fortsatt utvikling. Det er viktig for virksomheten og sikring av arbeidsplasser her i Augustów, sier Hubert Roszkowski, daglig leder i Mirage Boats.

- Vi har store ambisjoner knyttet til fortsatt vekst og utvikling i båtvirksomheten vår, og videreutvikling mot det europeiske markedet. Det at vi nå sikrer kapasitet og eierskap ved Mirage Boats, er et viktig steg i den retningen, sier Knut Herman Gjøvaag, konsernsjef og eier i Frydenbø Group.Om selskapene:

Mirage Boats er et polsk selskap som spesialiserer seg på produksjon av laminerte båter, samt båter med aluminiums skrog, og produserer for tiden ca. 1300 båter årlig. Selskapet har nærmere 300 medarbeidere, hvor laminerings- og monteringsseksjonen sysselsetter flest.

Frydenbø Marine har sitt hovedkontor i Sarpsborg og er ett av fem delkonsern i Frydenbø Group. Frydenbø Marine består av selskapene Frydenbø Boats, Outboard Services Nordic, Frydenbø Milpro og Mirage Boats.

For spørsmål knyttet til informasjonen i denne pressemeldingen, ta kontakt med Silje Ulla-Zahl, markeds- og kommunikasjonsdirektør Frydenbø Group, +47 928 35 966, suz@frydenbo.no